Workshop Stapeltaart maken

In de workshop stapeltaart gaat u de onderste taart vullen en bekleden met fondant. De bovenste taart is een dummy van piepschuim die u ook leert bekleden. De taarten komen op een cakedrum te staan. Dit is een dik onderbord dat u gaat bekleden met fondant en afwerken met een lint. Dit geeft een chique uitstraling aan uw stapeltaart en kan ook het gewicht van de taart goed dragen.

Daarna leert u hoe u de taarten moet stapelen met dowels. Dit zijn stokjes die u in de onderste taart doet om de bovenste te steunen zodat de taart niet inzakt of scheef staat.

Vervolgens gaat u de taart decoreren met behulp van verschillende uitstekers en mallen. Ook leert u verschillende randen maken en rozen van fondant. Boetseren van kleine figuren behoort ook tot de mogelijkheden.

De workshop duurt ongeveer vier uur en kost €55,00. U krijgt professionele begeleiding en uitleg. Na afloop beheerst u alle technieken om in de toekomst thuis zelf stapeltaarten te kunnen maken van twee, drie of zelfs vier lagen. Bruidstaarten draait u uw hand dan niet meer voor om.