Workshops

Workshops taarten en cupcakes

Wilt u een taarten- of cupcake workshop volgen bij DidiCakes? Dat kan natuurlijk. Het uitgebreide aanbod staat hieronder. Vanaf tien personen kunt u een datum afspreken.

De workshops zijn onder andere leuk voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, vrijgezellenuitje, kinderfeestje of familiedag. Iedereen gaat naar huis met een prachtige en heerlijk taart of cupcakes. Geschikt voor jong en oud!

workshop eetbare bloemen workshop boltaart workshop eetbare bloemen workshop Amelis'Hof kinderfeestje

Eetbare bloemen cupcakes & taart

U krijgt uitleg over eetbare bloemen en gaat deze proeven. Vervolgens gaat u cupcakes of taart vullen met heerlijke biologische jam en botercreme. Tenslotte versiert u het gebak met fruit en de eetbare bloemen. Deze workshop duurt ongeveer twee en half uur en kost €45,00. Kinderen mogen met betalende deelnemer meedoen voor €5,00. Leuk voor b.v. bedrijfsuitjes, familiedag of een vrijgezellenfeest.

Lees meer ...

Koken met eetbare bloemen

Deze exclusieve workshop is op verschillende mooie locaties in en om Utrecht. U leert welke bloemen eetbaar zijn en gaat deze proeven. Na een uitleg over het verwerken van de bloemen gaan we verschillende recepten bereiden met verse biologische producten. De heerlijke en verrassende resultaten eet u gezamenlijk op. Na afloop krijgt u de recepten en informatie over eetbare bloemen toegestuurd zodat u thuis ook aan de slag kunt met eetbare bloemen.

Lees meer ...

Basistaart

Tijdens deze creatieve workshop leert u een biscuittaart snijden en dan vullen met een heerlijke room en confiture. Daarna bekleedt en versiert u de taart met fondant. U leert alle basistechnieken zodat u thuis zelf aan de slag kunt. Deze workshop is er ook voor (groot)ouders met hun kinderen.

Lees meer ...

Stapeltaart

De workshop stapeltaart is een stapje verder na de basis, maar kan ook door beginners gevolgd worden. U gaat de onderste taart vullen en bekleden. De bovenste taart is een dummy die u ook leert bekleden. U leert verder o.a. hoe u dowels gebruikt om de goed taart te stutten. Deze workshop duurt ongeveer 4 uur.

Lees meer ...

Cupcakes

U gaat tijdens deze workshop zes heerlijke cupcakes vullen en versieren. U leert roosjes maken en andere technieken. Soms werkt u aan een bepaald thema. Deze workshop duurt ongeveer twee uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar.

Leuk voor o.a. kinderfeestjes, vrijgezellenfeest en bedrijfsuitjes!

Lees meer ...

Boltaart

Tijdens deze leuke workshop werken we met een boltaartje. Deze leert u vullen, bekleden met fondant en versieren met uitstekers. De workshop duurt twee uur en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Soms is er een speciaal thema zoals Valentijn of Pasen.

Zeer geschikt voor kinderfeestjes, bedrijfsuitjes en vrijgezellenfeest!

Lees meer ...

Royal Icing

In een workshop Royal Icing leert u hoe u de icing maakt, de verschillende consistenties en hoe u met een spuitzak moet werken. U gaat o.a. verschillende bloemetjes, randen en teksten spuiten. Ook de technieken color flow en brush embroidery komen aan bod. U werkt op een dummie die mee naar huis neemt. De workshop duurt 3,5 uur.

Lees meer ...

Buttercream Icing

Buttercream icing is een Amerikaanse manier van taarten en cupcakes versieren. De cream wordt gemaakt van zachte boter, poedersuiker, eiwit en een smaakje. U leert verschillende manieren om de de taart of cupcakes met de spuitzakken te werken. De taart of cupcakes zijn gemaakt van cake en die u vult met confiture.

Lees meer ...

Koekjes

Bij deze workshop gaat u werken met Royal Icing. U leert de icing maken, kleuren en het maken van de verschillende consistenties.  Vervolgens gaat u 10 koekjes versieren met verschillende technieken. Hiervoor vult u spuitzakken met een adapter en spuitmondjes. De workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Lees meer ...

Puzzeltaart

Deze workshop is voor iedereen geschikt die al iets meer ervaring heeft met taartendecoreren. U leert een plaatje overbrengen op een taart door deze in verschillende stappen op te bouwen. Het plaatje mag u zelf meenemen of uitkiezen tijdens de workshop. U neemt het puzzelplaatje mee naar huis om later op een taart te plaatsen.

De workshop duurt ongeveer twee uur en kost €35,00.

Handtas

De workshop ‘Handtas’ is voor iedereen geschikt die creatief is. We gaan een 3-d handtas maken van een cake die we eerst vullen en daarna bekleden en afwerken. De kleuren en ontwerp kunt u naar eigen inzicht invullen.

De workshop duurt ongeveer drie uur en kost €45,00.

Bollenbuik taart

Deze bijzondere taart is opgebouwd uit drie boltaarten. Leuk om voor een aanstaande moeder te maken of om uw zwangerschap aan te kondigen. U kunt zelf de kleuren en de stijl van het jurkje bepalen.

De workshop duurt ongeveer vier uur en kost €60,00.

Barbietaart

Deze echte meidentaart is ondertussen een klassieker geworden in de taartwereld. Altijd een succes op een feestje! De taart is eventueel in te vriezen tot drie maanden. De kleuren van de jurk en de decoraties mag u naar eigen smaak uitkiezen. De workshop is voor mensen met enige kennis van het taartdecoreren.

De workshop duurt vier uur en kost €65,00. (incl. pinpoppetje)

Openslaande puntentaart

De openslaande puntentaart maken we op een dummy. Zo kunt u deze langere tijd bewaren en rustig oefenen. Deze workshop is voor deelnemers met enige ervaring met taartendecoratie. U leert de basistechniek van deze taart zodat u de taart thuis nog vaker kan gaan maken. In het midden mag u uw eigen versiering maken.

De workshop duurt ongeveer drie uur en kost €45,00.

Strikkentaart

Een elegante strik maakt een feesttaart helemaal af. Het is even een klus om er eentje te maken, maar u heeft wel eer van uw werk. Behalve een grote strik leert u ook een fonteintje maken. Deze steken we met ijzerdraadjes in de dummy taart. U gaat naar huis met een pronkstuk!

De workshop duurt ongeveer drie uur en kost €50,00

Draperie taart

In deze workshop werkt u op een dummy en leert u fondant draperen op uw taart. Deze techniek kunt u op vele soorten taarten toepassen. De rest van de taart mag u naar eigen smaak afwerken. Dat kan bv met kleine roosjes of strikjes.

Deze workshop duurt ongeveer drie uur en kost €45,00.